Termeni și condiții

Prezentul magazin virtual www.airsoft-technics.ro cuprinde orice fel de informații ( texte, poze, baze de date, produse, prețuri, logouri, reclame), care constituie conținutul magazinului virtual www.airsoft-technics.ro, proprietatea companiei S.C. Airsoft Technics S.R.L. Orice preluare a conținutului (integrală sau parțială) în alte scopuri decât în interes personal este sancționată de legislația privind drepturile de proprietate intelectuală.

Informațiile oferite în cadrul prezentului site sunt în limba romînă, fară a exclude prezentarea acestora și în alte limbi. Contractul de vânzare se încheie în limba română.

Accesarea si/sau utilizarea site-ului de către dumneavoastra constituie ACCEPTAREA prezentelor conditii si va obliga la respectarea acestora.

Orice informație privitoare la contractul incheiat între dvs. și airsoft-technics.ro se va stoca pentru un timp limitat și va fi disponibilă pentru terți doar la solicitarea organelor judiciare.

Pentru orice eroare survenită în transmiterea de către dvs. a datelor necesare prelucrării comenzii plasate, aveți la dispoziție adresa de email office@airsoft-technics.ro

Ulterior prelucrării comenzii de către www.airsoft-technics.ro, nu ne asumăm răspunderea decurgând din transmiterea de către dvs. a datelor eronate.

Cu privire la codurile de conduită relevante, conform art. 8 lit. e) din Legea nr. 365/2002 privind comerțul electronic, Legea 363/2007 privind combaterea practicior incorecte, vă rugăm să consultați legislația specifică afișată pe site-ul ANPC, secțiunea „Acte normative”.

Prevederile prezentului contract la distanță se completează și cu legea 365/2002 privind comerțul electronic republicată și modificată și cu OUG 34/2014 privind drepturilor consumatorilor în cadrul contractelor incheiate cu profesioniștii.

Garantia produselor:

Pentru produsele care fac obiectul garantiei replici, echipamente electronice, sau alte produse, garantia comerciala acordata este de maxim 6 luni (durata medie de utilizare a replicilor sau echipamentelor de tip airsoft). Consumabilele nu fac obiectul acordarii de garantie (bile, gume hop up, incarcatoare, baterii). In cazul utilizarii necorespunzatoare a produselor cumparatorul va pierde dreptul de a beneficia de garantie. Deasemenea, operatiuni de reparatii sau alte interventii asupra produselor, realizate de catre alte persoane decat vanzatorul  sau fara acordul acestuia, vor duce la pierderea garantiei. Indepartarea sau distrugerea de sigilii sau marcaje aplicate pe produse sau parti ale acestora va duce deasemenea la pierderea garantiei.

In cazul garantiilor, contravaloarea transportului pana la sediul furnizorului este in sarcina cumparatorului exceptand situatia in care produsul achizitionat este receptionat cu defecte sau nefunctional si acest aspect este semnalat pe email la adresa office@airsoft-technics.ro in termen de maxim 24 de ore de la receptia coletului. In cazul in care coletul prezinta la receptie urme de distrugere cauzate de catre curier va rugam sa ne contactati pe email si sa semnalati acest aspect in momentul receptionarii lui prin o nota pe documentul de livrare.

Vanzatorul nu este responsabil de incompatibilitatea subansamblelor si pieselor intre producatori diferiti fie ca au fost achizitionate de la airsoft-technics.ro sau de la alti Vanzatori. Totusi ne vom pune experienta si cunostintele in slujba Cmparatorului astfel incat sa evitam astfel de situatii.

Definiții ale prezentului document:

www.airsoft-technics.ro acceptă încheierea contractelor la distanță prin mijloace electronice și se obligă, astfel, să repecte legislația aplicabilă încheierii, validității și efectelor juridice ale acestor contracte.

În cuprinsul prezentului document, următorii termeni folosiți cu majuscule vor avea, dacă din context nu rezultă altfel, ințelesurile specificate mai jos:

UTILIZATOR: orice persoană care vizitează și/sau interacționează cu site-ul www.airsoft-technics,ro;

VÂNZĂTOR: Airsoft Technics S.R.L. cu sediul în Județ Satu Mare, Bulevardul Octavian Goga, Bl.8, Ap.12, denumită in continuare www.airsoft-technics,ro.

CUMPĂRĂTOR: Orice persoană fizică sau persoană juridică care plasează o comandă în magazinul virtual www.airsoft-technics.ro și care a acceptat termenii și condițiile prezentului contract la distanță.

MAGAZINUL VIRTUAL: pagini web aparținând Airsoft Technics S.R.L. care se află la adresa www.airsoft-technics.ro, prin intermediul căruia cumpărătorul are acces la informații privind produsele oferite spre vânzare de către airsoft-technics,ro.

Paginile web includ informații sub formă de text, imagini, prețuri, softuri, baze de date, logo-uri, promoții, oferte, animații, filme ce compun site-ul airsoft-technics.ro.

BUNURI: produse puse la dispoziția cumpărătorului spre vînzare de către vînzător prin intermediul magazinului virtual airsoft-technics.ro

COMANDA ONLINE: comunicare virtuală dintre vânzător și cumpărător, prin care cumpărătorul intenționează să achiziționeze bunuri de la vânzător, pe care acesta din urmă este de acord să le livreze, iar cumpărătorul este de acord să le plătească. Pentru produsele care nu se află în stocul curent de marfă, vânzătorul le poate comanda la furnizor, în urma solicitării clientului în magazin, dar timpul de livrare pentru astfel de comenzi depășește termenul normal de livrare de 24 h – 5 zile;

COMANDA CONFIRMATĂ: comanda efectuată online prin intermediul magazinului virtual www.airsoft-technics.ro de către un cumpărător ale cărui date de identificare și detalii cu privire la comanda sa au fost validate telefonic ca urmare a contactului dintre acesta și operatorul serviciului suport clienți airsoft-technics.ro.

CLIENT NOU: client care intenționează să achiziționeze produse din magazinul virtual airsoft-technics.ro pentru prima dată și care necesită o validare telefonică a datelor de identificare din partea acestuia efectuată de către operatorul serviciului suport clienți desemnat de către airsoft-technics.ro.

Obligații ale vânzătorului:

Vânzătorul pune la dispoziția cumpărătorului, în mod gratuit, informații profesionale cu privire la produsele și serviciile sale, pentru a atinge finalitatea menționată în comanda online.

Conținutul publicat în magazinul virtual airsoft-technics,ro are caracter orientativ și prezintă informații despre produsele comercializate de acesta, precum și alte date considerate de airsoft-technics,ro ca fiind de interes pentru CUMPĂRĂTORI.

airsoft-technics.ro este deținătorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra magazinului virtual, designului, functionalităților site-ului, imagini și specificațiile produselor.

Caracteristicile produselor și documentatia tehnică aferentă acestora, prezentate pe site sunt puse la dispoziție de către producători și furnizori, iar airsoft-technics.ro oferă suportul necesar pentru afișarea lor.

Vânzătorul intreprinde demersuri în mod constant pentru a prezenta informații cât mai corecte și relevante pentru produsele oferite spre vânzare. Dacă prețurile sau alte informații despre produs au fost afișate greșit, ne alocăm dreptul a nu onora comanda și de a anunța clientul în legătură cu eroarea intervenită, dacă livrarea nu s-a efectuat.

Imaginile produselor sunt afișate în magazinul virtual cu titlul de prezentare. Produsele efectiv comandate pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuanțe de culoare) de aspectul real al produsului, în funcție de lotul în care au fost fabricate.

La solicitarea și cu acordul consumatorului, airsoft-technics.ro poate recomanda cumpărătorului achiziționarea altui produs de o calitate și la un preț echivalente cu cele solicitate în prima comandă. Comanda inițială se consideră anulată la data confirmării comenzii produsului/produselor ce inlocuiesc produsul inițial.

Facturare și alte documente insoțitoare ale coletului

Vânzătorul va emite pe baza informațiilor deținute de acesta și a celor furnizate de cumpărător o factură pentru bunurile livrate. Totodată, coletul va fi insoțit de documentația prevazută de lege pentru produsul/produsele comandat(e), după caz: certificat/declarație de conformitate, certificat de garanție, instrucțiuni de utilizare, etc.

Acceptarea bunurilor

La prezentarea de către firma de curierat a coletului, vă rugăm să semnați de primire și să achitați contravaloarea acestuia. Ulterior, puteți desigila coletul și verifica produsul.

Cumpărătorul are dreptul să nu accepte bunurile livrate în cazul în care acestea nu sunt conforme cu detaliile produselor specificate în comandă. În acest caz Vânzătorul își asumă responsabilitatea aducerii produselor la conformitate.

De asemenea consumatorul (persoana fizică) are dreptul de retur a produselor in termen de 14 zile calendaristice de la achiziționarea acestora. Vă rugăm să accesați condițiile generale de retur.

Transferul de proprietate

În cazul plății prin OP sau card, cumpărătorul va intra în proprietatea mărfii după confirmarea plății.

În cazul livrării bunurilor prin curier, cu plata ramburs, cumpărătorul va intra în proprietatea mărfii și va avea dreptul să deschidă coletul după semnarea documentului de transport și efectuarea plății.

Dreptul de proprietate intelectuală

Însemnele grafice, denumirile, mărcile (cum sunt, de exemplu: numele site-ului și denumirii) sunt proprietatea airsoft-technics.ro și nu pot fi preluate și/sau folosite fără acordul prealabil scris al proprietarului.

Utilizatorul nu va copia, distribui, prelua, publica în scop comercial nicio informație continută de magazinul virtual airsoft-technics.ro, fără acordul prealabil scris al titularului site-ului.

Orice modificare neautorizată a site-ului este interzisă.

Forța majoră

Forța majoră, (eveniment imprevizibil, incontrolabil și inevitabil ce afectează derularea contractului), exonerează de răspundere partea care o invocă.

Litigii, Legea aplicabilă

Relațiile contractuale dintre părți sunt guvernate de legea română. Orice litigiu care nu poate fi rezolvat pe cale amiabilă va fi trimis spre soluționare instanțelor competente.